Mars u Vodenjaku

alexander_remnev_skywalking_12_la-boite-a-mo

 

Mars je 9.11. uletio u znak Vodenjaka i u njemu ostaje do 19.12. 2016. Dok je boravio u Jarcu, penjao se prema vrhu planine, borio se putem sa svim i svačim i kretao se prema zacrtanom cilju. Kako je završilo čije penjanje, to ne znam, ali znam da je vrijeme za skok, s vrha ili ne, bacanje u nepoznato je potrebno. Dosta bi bilo sporih i teških koraka, vrijeme je za slobodan pad, onako odlučno i hrabro, bez puno premišljanja.

Hiroviti luđaci koje volimo

Za vrijeme ovog tranzita u akcije ulazimo neplanirano, spontanano, kako nam što naiđe, ne slijedeći pravila i norme. Vođeni impulsom, trenutnim osjećajem, ulijećemo u razne priče, scenarije; netko u spašavanje, borbu ili snažno zastupanje pravde ili bunta, revolucije, netko se pak upisuje u kakvu udrugu građana ili grupu istomišljenika gdje može promijeniti nešto, dati dio svoje inicijative, kreativnosti, ideje.

U ovom nam razdoblju treba nova krv, adrenalin, ludost jer, htjeli – nehtjeli, energija se promijenila. Postala je neposlušna, hirovita i neukrotiva pa smo i mi pomalo takvi ili smo pak dio scenarija u kojima je sve nabrijano, naelektrizirano, brzo, hitno, šokantno.

Budite iskreni, otvoreni, direktni i spremni na sve. Krenite u akciju spašavanja sebe od vlastitih strahova ili radite na tome da nadiđete ograničenja prema hrabrosti, odlučnosti, inicijativi. Bitna je sloboda, kao što je bitan i bunt, pobuna, glas razuma, humanost, nove ideje, invetivnost. I što sad s time? Pa, pobunite se, načinite revoluciju, ali sami sa sobom, pa onda i za druge ili za čovječanstvo.

Mali korak za čovječanstvo, ali veliki za čovjeka

Napravite korak u nedovoljno poznato i sigurno. To ne moraju biti nužno veliki i grandiozni koraci, ali za vas mogu biti revolucionarni. Vrijeme je za buđenje, galvanizaciju, promjenu smjera, preokret, akciju, a sve motivirano humanošću ili nekom našom idejom u koju čvrsto vjerujemo, a koja može puno toga promijeniti. Pokušajte slijediti samo sebe, vjerujte isključivo u svoju viziju i svojih deset prstiju!

Ovaj napeti, nervozni i nestpljivi Mars poziva nas na borbu protiv primitivizma, laži, licemjerstva, egoizma, protiv socijalne nepravde, otrcanih pravila i formi, stoga se odazovite na poziv i krenite u akciju. Nekada je dovoljna i iskrena reakcija upućena kolegi kojem to inače ne biste rekli, no sada ste se okuražili i za vas je to golem korak.

Počnimo od sebe

Dakle, sve se računa, bitno je izaći iz rutine, napraviti skok u polje nelagode i nesigurnosti, razbiti barijere, pomaknuti neke svoje granice. Naravno, bit će i ‘većih’ skokova, ‘revolucionarnijih’ poduhvata. Možda ćemo slušati o tamo nekom hrabrom genijalcu, osobenjaku, umjetniku, kirurgu, ‘običnom’ čovjeku koji je žrtvovao sebe radi nekih viših ideala ili ideja. I to je ok, ali hajdemo krenuti od sebe.

Mars se odnosi na naše korake, naše akcije, naše odluke, naša djelovanja. Na našu sposobnost obrane i napada. Na našu borbu, kako god se ona zvala. Mars je naša osobna potreba da si raskrčimo put do zacrtane ideje i vizije budućnosti, ali i budućnosti svijeta koji nas okružuje.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

Napravi besplatnu web stranicu ili blog na WordPress.com.

Gore ↑

%d blogeri kao ovaj: