Merkurova posla


 

Ophođenje s drugima i komunikacija kao takva bi trebal biti blaga, ljupka, pomirljiva, pjesnička, riječi klize glatko i u rukavicama, s naglašenom potrebom za dogovorom i kompromisom, no ipak valja biti oprezan jer iza fine fasade mogu se kriti grubi motivi, pa i razne zloće, udarci ispod pojasa, zasjede.

Jedno se priča, drugo se radi

Napeti aspekti između Merkura i Jupitera te Marsa i Plutona (do 18. listopada) donose neusklađenost riječi i djela, manjak koncetracije i fokusa. Jedno se (slatkorječivo) priča i (velikodušno) obećava, a drugo se (ne) radi. Diplomatičnost ovih dana nailazi na test, pa se mora mijenjati taktika i pristup temama. Prisutan je potreban entuzijazam i veliki planovi, ali s poteškoćama u realizaciji, kao i iznenadnim promjenama i preokretima.

Možda je mudrije biti u duhu, dobroti, čitanju, učenju, filozofiji, nego u teškim i napornim (ambicioznim) poslovima (ciljevima). No kako god, raditi i graditi se mora, pa zato pripazite kako baratate alatima i vještinama koji su dio vašeg posla ili svakodnevice.

Iz pozitivizma i dobre volje lako možemo kliznuti (ili biti isprovocirani) u konflikte, povišene tonove, tenzije u komunikaciji, pogrešne korake, suvišne riječi, svađe, napade. Najplodniji tereni za ovakve scenarije su javni nastupi, prezentacije, predavanja, dražbe, licitacije, umjetnički, kulturni i modni krugovi, prosvjeta, mediji, diplomacija, politika, trgovina, transport.

Dobro pazite pri sklapanju dogovora i potpisivanju ugovora, kako poslije ne biste žalili, poglavito jer se na ovakve tranzite lako zavodi riječima, fino se aranžira i sve vrlo vješto prezentira.

Opreza nikada dosta, a kaj sad…

Naravno, kako je Merkur, uz Sunce i Jupiter, u znaku Vage, onda se sve to može odigravati na ljubavnom tlu, gdje se uvlači crv sumnje, izvlače se materijali iz naftalina, no, ako budemo dovoljno taktični, možda se neke stvari konačno izglade i razriješe.

Ovo su kazne, sankcije, prometne nezgode, tučnjave, ubojstva, lomljenje eksremiteta i razna druga ozljeđivanja. Mobiteli, laptopi, kamere, fotoaparati, razni prijemnici, odašiljači i ostala tehnika također su pod udarom ovih aspekata, kao i automobili, motori, bicikli. Pazite se i krađa, provala…

Također, budite oprezni s institucijama, nadređenima, državom, autoritetima koji, osim što sada zahtijevaju više no inače (testirajući našu posvećenost, izdržljivost, disciplinu i strpljenje), lako mogu pribjeći raznim manipulativnim metodama, pritiscima, zastrašivanjima, treniranjima strogoće, pa i ucjenjivanjima i slično. Ovo su i promjene unutar tvrtke, korporacije, sve nekako mutno i nedovoljno jasno.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

Blog pokreće Wordpress.com.

Gore ↑

%d blogeri kao ovaj: