Retrogradni Mars (Sco/Sa)


Mars je retrogradan do 30.lipnja, dio svog kretanja boravit će u znaku Strijelca, a dio u Škorpionu.

Čije bitke vodimo?

Ovaj planet simbolizira energiju, a iz energije proizlazi snaga, što znači da snagu treba negdje materijalizirati, stoga Mars opisuje potencijal naše energije; koliko je imamo, gdje je trošimo i na koji način, koji su okidači naših borbi. Svaki Mars mora imati cilj prema kojem hrli, stoga mu je prirodan smjer kretanja direktan, pa mu teško pada ovo razdoblje retrogradnog hoda, nije mu u prirodi vraćati se i uopće se osvrtati iza sebe. Mars je planet strasti, hrabrosti, poleta, oduševljenja, borbe, akcije, osvajanja.

Jasno je da ćemo se svi pomalo nalaziti u situacijama gdje ćemo biti zbunjeni, poglavito po pitanju smjera kretanja, odlučnosti, radnji koje bi trebali obaviti, inicijative koje (ne) bi trebali poduzeti, kao ustalom svih mogućih djelovanja i poduzimanja. Ali zbog koga/čega se uopće borimo, gdje se vraćamo i zašto, ima li sve to uopće smisla, sva ta žestina, borba, uložena energija? – Prije svega, svaka akcija mora u pozadini imati vjeru, inače ništa od svega, dok svaki naš cilj mora služiti samo plemenitom i dobrom, jedino tada sve ima smisla. Dakle, svatko od nas, vođen svojim idealima, vjerovanjima i prije svega osjećajem pravde/nepravde, kreće u ravnanje računa i slične obračune.

Opet smo destruktivni. Ajmo to ispraviti.

Vraćamo se na staro bojno polje, gdje se vrlo lako oživljava već viđeni osjećaj ljutnje, nesnošljivosti, gorčine, bijesa kao i raznih psiholoških povreda, sve to, naravno, može biti popraćeno visokim tenzijama, napetošću, svađama, pa i mahanjem šaka, oružja, oruđa, kuhinjskog pribora i slično. Ono što bi trebao biti cilj jest da se pozabavimo upravo tom potisnutom destruktivnom energijom; možda da se zapitamo zašto smo ljuti i zašto opetovano neprimjereno (burno, žestoko) reagiramo. Stvari bi se sada trebale popraviti/ispraviti, kako u psihičkom, tako i u fizičkom smislu.

Novi počeci? – Pa radije NE

Također, pametno je posvetite se radu, koliko god sada može nedostajati tog marsovog entuzijazma i poleta. Posvetite se svim odgađanim i nedovršenim radnjama/akcijama, prakticirajte aktivan život, njegujte zdrave navike, u što ulaze sve sportske i ine aktivnosti. Što ćete više raditi i konstruktivno trošiti energiju, to je manje mjesta za sve ružne (psihološke) scenarije koje Mars može donijeti. Istina, za sve će nam trebati malo više volje nego inače, no što je tu je. Dakle, bacajte se na posao, no ipak pripazite i budite maksimalno oprezni, poglavito s precjenjivanjem vlastitih mogućnosti. Dobro ocjenite omjer vremena i snage za akcije koje kanite izvršiti. Pošto se radi o retrogradnosti, onda ovo nije najbajnije vrijeme za neke važnije početke, već bi se više trebali baviti rekonstrukcijama razno raznih radnji i događaja.

Mars je sklon ozljedama, upalama, opekotinama, ožiljcima i lomovima, pa u ovom razdoblju pokušajte biti što oprezniji. Zbog onih neopreznih i brzopletih razni liječnici, kirurzi, ortopedi, kiropraktičari, fizioterapeuti i stomatolozi imat će pune ruke posla. Uz njih ruke bi mogli trljati i razne zanatlije, majstori i mehaničari, stoga ih zovite ako postoji i najmanja sumnja u vlastito znanje i sposobnost, jer sada svakao nije vrijeme da sami popravljamo po stanu ili kakvom aparatu/stroju.

Gdje će udarati bog rata?

Mars će retroaktivno djelovati i u smjeru prava, morala, vjere, školstva, kulture, turizma, sporta i crkve. Stoga svi koji rade u ovim oblastima ili imaju bilo kakve veze s istima, mogu najviše osjetiti djelovanje ovog retrogradnog Marsa; od osobnih borbi i vraćanja na neke nedovršene bitke, do toga da se radi red u firmama pa eto i inspekcija, neplaćenih kazni, nerješenih poslova, vraćanja na stara radna mjesta, zadatke, projekte i tomu slično.

Oni koji imaju planete u prvoj dekadi Strijelca, Blizanaca, Riba i Djevica, najviše će osjetiti ovaj aspekt, ovisno o planetu/ma s kojim Mars radi aspket u natalnoj karti pojedinca, kao i o ostalim čimbenicima, primjerice; kuća iz koje djeluje Mars i planete s kojima radi aspekt.

Od kraja svibnja do početka kolovoza Mars će boraviti u Škorpionu pa ratujemo i s radošću se borimo s vlastitim demonima, negativizmom, destrukcijom koja ide iz jakog libida i strasti, hrabro se suočavamo s vlastitim strahovima od besmisla, beznađa, zla, završetaka, smrti, te se silno trudimo nadjačati i pobjediti svoje sumnje, probleme, krize, kočnice, utege.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

Napravi besplatnu web stranicu ili blog na WordPress.com.

Gore ↑

%d blogeri kao ovaj: