Merkur kvadrat Mars


 

Izvoz zanimljivih ideja

Na prvu sam se nekako poveselio, jer je Merkur na par dana napustio Jarca i ušao u Vodenjaka, misleći kako ćemo malo odahnuti od ozbiljnih tema, prošlosti, kompleksa, stega, strogoće, ozbiljnosti, strahova. To i jest istina, jer vodenjački je Merkur verbalno hrabar, upire prstom, razotkriva, donosi hrpu dobrih ideja, munjevito brze misli, koincidencije, budi, iznenađuje, preokreće svakodnevnicu, mijenja planove, začinjava, oslobađa. No, sve to lako nailazi na negodovanje Marsa, pa dobivamo dosta nezgodan aspekt.

Djeco, čuvajte se

Riječi vs. djela. Napeti živci, ljutitost, tvrdoglavost, psovanja, prijetnje, konflikti, svađe, izdaje, tučnjave, otkazi, nadmetanja, ali i trganja, uništavanje svega iz Merkurove simbolike; osim prijevoznih sredstava, mobitela, tableta i sličnih tehničkih spravica, ovo je aspekt razvaljivanja, nasilnog ‘otključavanja’, dakle, aspekt provala u aute, stanove, urede, kako hoćete. Maksimalno oprezni moramo biti i na cestama/pločnicima/šetnicama/livadama, poglavito u ovim snježnim uvjetima, jer eto lomljenja ruku, nogu, prstiju, kao i rezanje istih, stoga oprezno s oštrim predmetima. Također, ako možete, odgodite operacijske zahvate. Pazite u prometu. Mladi su posebno na udaru. Dosta smo se načitali ovih dana o raznim stradanjima, požarima, svađama, napadima, laganjima, podmetanjima. Sada je to još opasnije i nekontroliranije.

Ovo je moć kritike, pa je aspekt dobar za sve koji se bave poslovima gdje treba napadati, rušiti, braniti, kritizirati, prokazivati.

Ovaj aspekt ne traje dugo, negdje do 9.siječnja, ali taman kada prestaje, kreće retrogradni Merkur koji ide prema Uranu, pa kasnije i Plutonu, o čemu ću pisati. Jučer i danas sam cijeli dan gledao filmove i crtiće iz ove simbolike, pa tako možete i vi. Ili uzmite kakvu knjigu, blog, you tube kanal – neka se malo troši negdje drugdje 😉

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

Blog pokreće Wordpress.com.

Gore ↑

%d blogeri kao ovaj: