Venera i Mars u Djevici

Samo bez pretjerane kritičnosti

Dani kada imamo potrebu promijeniti stvari, izliječiti odnose, kao i transformirati naše stavove o ljubavi. Buđenje libida. Strast i jaka želja za kontrolom nad vlastitim bićem, a poglavito u erotskom i čulnom smislu. Usavršavanje. Neizbježni susreti koji mijenjaju naš status; slobodnima prilika za nove početke, dok onima u vezama također prilika, ali za promjenom i to iz korijena. Ovo je slika i dobrog financijskog momentusa. Novac od nasljedstva. Ljubav i smrt. Ljubav u opasnim okolnostima. Potreba za snažnom ličnošću koja će snagom strasti osvojiti osobu.

Ovo je razdoblje dobro za okretanje zdravim navikama, pa je idelano za gašenje posljednje cigarete, odbacivanje svega što nas truje. Počnite sa zdravim režimom prehrane, proučite što vam odgovara, a što vam škodi. Vodite brigu o vlastitom tijelu. 

Mars i Jupiter su još par dana u konjunkciji te donose velike i nezajažljive seksualne apetite, kao i velike muške spolne organe. Ovo je slika velike količne energije i radnog elana, no sada je najbitnije imati cilj i sigurnost u ono prema čemu idemo ili želimo ići. Ovo je slika novca koji se dobiva za projekte i za sve ono u što je uložen istinski trud i muka. Ovo je zdrav libido, zdrav odnos prema tijelu i rad na istom. Ovo je svakako sportski momenat. Ne bi bilo loše da u svakodnevnicu uvedete pola sata vježbanja. Potreba za natjecanjem i dokazivanjem, pretežno na radnom mjestu ili tamo gdje smo dovoljno sigurni u sebe. Ovo je slika snage i entuzijazma, hrabrosti i znanja, akcije i morala, rata i mira. Potreba da se započne nešto novo, no možebitni problem bit će prevelika kritičnost i sumnja, strah da nismo dovoljno dobri, da ne znamo koliko bi trebali.

Manje priče, više delanja

U razdoblju od 26.10. – 08.11. vrijeme je umjereno i odmjereno konzumiranje ljubavi, gotovo oprezno, a često se ne daje više nego se dobiva. Sada je bitno da se dvoje ljudi prije svega slažu u intelektualnom smislu. Što je više znanja i iskustva to je samopouzdanje u smislu estetskog (izgled) veće – ovo vrijedi za sve natalne pozicije Venere i Marsa u Djevici. Ovo je svakako i slika seksa, iako Venera i Mars u Djevici na prvu lako mogu djelovati nezainteresirano po tom pitanju, što je zapravo varka – oni su samo kulturni, ne hvale se trofejima, ne pričaju javno o svom seksualnom životu, vjerovatno više rade, a manje pričaju. U pozadini se krije sramežljivosti, no kada padnu maske i oslobode se stida, nema strastvenije akcije, skoro pa perverzne. Tamo gdje neće biti sexa valja se čuvati niskih pobuda i malograđanštine, radije utrošite energiju u rad, obaveze, čitanje knjiga, vježbanje, listanje enciklopedija ili pomozite nekome, ponudite svoje znanje i vještine.

Ima svega, pa vi birajte

Venera i Mars zajedno se druže sve to 8. studenog, što je slika djevojke i mladića koji stoje zajedno, jedno pored drugoga, a svatko od njih ima ljubavnog partnera, što može značiti da su njih dvoje brat i sestra, ali ne mora biti slučaj, već ono drugo. Ovo je slika suparništva, natjecanja, ljubomore, osvajanja, nadmetanja, borbe spolova. Oko 25. listopada tu je i Jupiter koji uvijek širi priču, rasplamsava situaciju, bila ona pozitivna ili negativna. Na Jupiteru je da širi ideju dobra i plemenitosti, on je uvijek primjer morala i savijesti, što može biti svojevrsna prepreka novim vezama, poglavito ako su potpuno drugačijih svjetonazora, znatno drugačijeg statusa. Za one koji su u stabilnoj vezi, ovo može biti trenutak ženidbe, pa imamo sliku radosti, sreće, poklona i novaca, kojih sada može biti bez obzira na vjenjčanja i slavlja, jer ovo su uvijek pokloni, nagrade, olakšice ili kakve druge blagodati. Evo slike gdje mladi bračni par krsti svoje dijete, dok netko drugi upravo radi na drugom, trećem ili petom dijetetu.

Vrijeme je za astrosimboliku

Ovo je slika šarmantnog, nasmijanog i laskavog mladića te odlučne i hrabre žene koja nije potpuno sigurna kreće li u kakvu akciju. Slika umjetničke radnje pune alata gdje djevojka izrađuje nakit, kao i slika mladića koji nosi isti taj nakit, stavlja naušnicu u nos ili gdje već. Ovo je majstor u kakvoj garaži koji se smije i pjevuši nekakvu poskočicu, a na zidu plakat s obnaženim ženama. Ovo su plodovi zemlje. Jabuka, šljiva, kruška. Ovo je smočnica, a u njoj voće. Ovo je momenat djevojke i mladića na polju, on joj bere cvijeće, pa kasnije odoše u kolnicu, garažu, kako vam više paše. Susret djevojke i mladića u voćarni ili trgovini hranom, a može i u veterinarskoj ambulanti, kao moji drugovi Sunča i Miro 🙂 Nekoga boli zub i usred noći odlazi u dežurnu ambulantu ispred koje stoji pas. Sramežljiva djevojka lijepih crta lica uči medicinu ili veterinu ili pedagogiju, dok usput vrijedno radi i zarađuje za najam stana, a majka i otac sa sela šalju domaću hranu 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

Napravi besplatnu web stranicu ili blog na WordPress.com.

Gore ↑

%d blogeri kao ovaj: